Home / Omgeving

Omgeving

Prachtige omgeving met veel mogelijkheden.

Laax vormt samen met Films en Falera een top skigebied in Zwitserland met 235km aansluitende pistes. Het biedt veel sneeuwzekerheid door de hoogteligging van de pisten tussen 1.100 en 3.000 m. Vanuit dit ski-in ski-out appartement heb je direct toegang tot het volledige ski-gebied.

Voor langlaufers is er 60 km aan loipen om te trotseren, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde langlaufer. Ook buiten de ski-gebieden zijn mooie loipen.
Laax is een paradijs voor snowboarders. Ben je een snowboarder dan kun je, je tijd doorbrengen in een van de twee funparks met een aparte lift of op een van de drie halfpipes en monsterpipes. Voor kinderen is er een miniboardercross aanwezig.

Flims-Laax-Falera is ook een schitterend wandelgebied. Het hele jaar door kun je prachtige wandelingen maken en ’s winters worden een aantal populaire wandelpaden na heftige sneeuwval geprepareerd zodat ze weer bewandeld kunnen worden. Het wemelt er van de paden door weiden, bossen, langs bergmeertjes, door de dorpen en het pistegebied. In totaal zijn er zo’n 60 km aan wandelpaden. Mooie wandelingen vind je hier.

In de zomer is het gebied Flims – Laax – Falera een grote outdoorspeelplaats voor actieve gasten met meer dan 200 kilometer mountainbikepaden en 250 kilometer wandelpaden in alle moeilijkheidscategorieën. Daarnaast zijn er nog veel meer sportieve mogelijkheden zoals paragliden, klimmen, tennis en golf. In de directe omgeving liggen drie fraaie zwemmeren Laaxersee, Caumasee en Crestasee.  

In het gebied Flims – Laax – Falera zijn uitgebreide shoppingmogelijkheden en is er een veelzijdige gastronomie. Buiten de 17 bergrestaurants is er in het dal een brede keuze, van regionale specialiteiten tot aan Gault-Milliau-menu‘s. Informatie over wat je kunt doen in Laax en omgeving vind je hier.

Top